Podologie en Podoposturale therapie

Over podologie

Podologie is het, op aangename wijze steunen van de voeten, door het toepassen van flexibele zolen. De elementen waaruit deze steunzolen zijn opgebouwd, bevatten veerkracht waardoor de voetspieren normaal hun werk blijven doen.

Podologie is bestemd voor:

  • Pijnlijke voorvoeten, mogelijk met eelt of eeltpitten;
  • Hielsporen;
  • Knieklachten;
  • Vermoeide voeten.

Over Podologie

Kinderpodologie

Het behandelen van voet- en/of houdingsafwijkingen bij kinderen, kan veel problemen op latere leeftijd voorkomen. Van belang is dat de kinderen tijdens hun groei, nauwekeurig gecontroleerd en gevolgd worden.

Podopostruale therapie is voor kinderen, jonger dan 12 jaar, niet mogelijk. Daarom wordt voor deze kinderen een oplossing gezocht door middel van steunzolen. Deze zooltjes worden door kinderen over het algemeen als prettig ervaren.

Sportpodologie

Bij zowel fanatieke als recreatieve sporters komen sportblessures voor. Wanneer je een blessure oploopt tijdens het sporten, is het zaak deze goed te laten onderzoeken en behandelen. De sportpodoloog kan blessures, die door een afwijkende voetstand komen, uitstekend behandelen.

Dit kan bijvoorbeeld door aanpassingen te maken aan de inlegzolen van sportschoenen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kan er een individueel voetbed voor uw sportschoen gemaakt worden.

Over podoposturale therapie

De podopostruaal therapeut behandelt uw klachten door spieren en pezen onder de voetzool te beïnvloeden. Dit wordt gedaan door middel van dunne leren zolen. Deze zolen bevatten kurken elementjes van slechts milimeters dik, waarmee prikkels worden gegeven aan het centraal zenuwstelsel. Hierdoor worden spieren in het bovenlichaam, die te lui zijn, geactiveerd. Spieren die te hard werken, krijgen juist rust.

Het is mogelijk om elektronisch na te gaan of er verschil in spierspanning aanwezig is in de rugspieren. Door deze methode wordt direct ingewerkt op het houdings- en beweginsapparaat.

Podoposturale Therapie is bestemd voor:

  • Rugklachten;
  • Schouderklachten;
  • Nekklachten;
  • Hoofdpijnen.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.